NYTT DRAPERI MONTERAT
Draperi med siktruta, keder och kardborre monterat ute hos lagerkund i södra Stockholm
Klicka här för att se hur snyggt det blev!

 

/// Bärlina S45 Montage

Om det är svårt att montera ditt skensystem för att hänga upp ditt draperi så kan du använda Bärlina S45 som är ett balksystem som fungerar som en så kallad bärlina. Då monterar du först detta system där det är svårigheter att montera skenan och sedan monterar du skenan på detta system. Detta system kan vara nödvändigt om du har lufttrummor, rör eller andra saker i vägen eller om du bara vill få ner hela systemet en bit.

Här följer anvisningar för hur varje del ska monteras. Tänk på att varje del kan monteras åt olika håll vilket gör systemet mycket flexibelt. Skruva fast varje del med rekommenderat antal skruvar så att systemet blir stabilt. Självborrande skruvar medföljer, du behöver inte förborra. Sätt skruvarna hotisontellt och inte på undersidan där draperiskenan ska sitta.

Skruvar för infästning i tak/vägg medföljer INTE. Anledningen är att vi inte vet vad du har för material i tak/vägg. Balkarna levereras i max 3 meter långa bitar och kan skarvas med ett skarvstycke som hjälper att hålla balken stabil.

Se till att balken har tillräckligt många fästpunkter med max 3 meter mellan varje fästpunkt.

Här kan du ladda ner monteringsanvisning för Bärlina S45 (PDF).

 

Monteringsanvisningar Bärlina S45

Montering takfäste

Montering väggfäste

Montering Vinkel 90 grader

Montering T-stycke

Montering hörnstycke

Montering hörnkryss

Montering skarv INSIDES

Montering skarv UTSIDES

Montering rörskydd

Principskiss takfäste

Principskiss väggfäste

Monteringsexempel uppifrån