NYTT DRAPERI MONTERAT
Draperi med siktruta, keder och kardborre monterat ute hos lagerkund i södra Stockholm
Klicka här för att se hur snyggt det blev!

 

/// Hur vi räknar öljetter

Öljetter i överkant

När vi sätter öljetter i våra draperier är principen att vi sätter öljetter i överkant med 30 cm mellanrum. Det kan ibland bli lite fel när man räknar ut hur många öljetter det blir. För att räkna rätt måste man ta måttet på dukens överkant och dela det med 30 cm och sedan plussa på 1. Då får du rätt antal öljetter. Du plussar på 1 för att du måste få med den första öljetten. Om det inte går att dela måttet jämnt på 30 cm avrundar man till närmaste heltal och plussar på 1. Vi sätter då öljetterna ungefär med 30 cm mellanrum. Öljetterna sitter med jämnt mellanrum längs hela överkanten.

Om du tittar på exemplet nedan ser du att 300 delat med 30 blir 10 men det blir 11 öljetter. Det är för att 300 delat med 30 räknar antal mellanrum mellan öljetterna.

Antal öljetter

 

Öljetter längs sidorna

Öljetter i sidan

På draperiets sidor sätter vi öljetter med 50 cm mellanrum. Den första sätter vi längst ner i kanten och sedan uppåt.

Dessa öljetter använder du för att fästa draperiet i en vägg eller liknande. Det är enkelt att göra med gummistroppar. Då sluter draperiet tätt och ligger på plats när du drar i draperiet.

Om du har andra önskemål om öljetternas placering eller du kanske önskar andra slags fästpunkter än öljetter. Hör av dig till oss så hjälper vi dig. Vi har många olika slags lösningar.