NYTT DRAPERI MONTERAT
Draperi med siktruta, keder och kardborre monterat ute hos lagerkund i södra Stockholm
Klicka här för att se hur snyggt det blev!

 

Proffs vs. lågpris

Test proffsduk vs budget

Proffspresenning eller budget?

Här testade vi vår enklaste PVC-presenning på 600 gram/m2 mot lågprisvaruhusets "kraftiga kvalitetspresenning" som är 650 gram/m2. Eftersom deras metallöljetter inte håller, så svetsade vi fast en egen kraftig öljett för att ge duken en schysst chans. Återigen så är resultatet överraskande.

Vi ville se hur stark duken var och se om det verkligen är så stor skillnad på dukarna.

Hur vi gjorde testet

Vi klippte ut en bit från lågprisduken, och svetsade ihop den med en lika stor bit av vår enklaste presenningsduk. Sedan svetsade vi öljetter på båda sidor. Det var svårt att få öljetten att fästa i lågprisduken, vilket tyder på att materialet troligtvis inte är ”rent”, utan troligen innehåller mer än PVC, okänt vad, men troligen något substitut som de tycket fungerar och garanterat är billigare än PVC..

Återigen satte vi upp duken i vår testrigg som inte direkt är vetenskaplig men kan ge en bra indikation på hållbarheten. Vi monterade duken i öljetterna och började dra med spännaren. Öljetterna töjdes en aning innan det började hända något. Lågprisduken knakade lite och sedan brast den och revs av helt och hållet.

Slutsats

Duken från lågpriskedjan är en riktig lågprisprodukt. Den är mycket svag och klarar ytterst lite. Att vi dessutom behöver sätta våra öljetter i den för att överhuvudtaget kunna testa den visar att den inte går att lita på om det är några påfrestningar på den.

De flesta som handlar på en lågpriskedja vet oftast att de får vad de betalar för. Men dessa produkter går ej att jämföra med kvalitets-produkter som visserligen kostar mer, men håller många år av hårt slit. Valet är ditt, lågpris-PVC eller högkvalitetsduk från Tyskland med tydlig dokumentation.

Om du vill komma och göra tester och jämföra din egen produkt med våra så är du välkommen till oss här i Spånga. Vi bjuder på en kopp kaffe också! Ring oss innan på 08-502 150 00.

Test proffsduk vs budget