NYTT DRAPERI MONTERAT
Draperi med siktruta, keder och kardborre monterat ute hos lagerkund i södra Stockholm
Klicka här för att se hur snyggt det blev!

 

Svetsad vs. metall #2

Öljett-svets

Förstärkt svetsade öljetter eller förstärkt lågpris-öljetter?

Efter att vi gjorde test nummer 1 ville vi se hur det förstärkta hörnet skulle klara sig. Vi ville även jämföra det med metoden som vi använder för att förstärka våra dukar, ett extra lager duk som svetsas fast i kanten. Detta är samma lågpris-presenning som vi gjort de andra testerna på.

Lågprispresenningen har ett förstärkningsrep runt om, men när duken och öljetten brister så är det inte till så stor hjälp.

Hur vi gjorde testet

Vi klippte ut ett hörn från duken, och lät presenningens förstärkning runt hörnöljetten vara som det är. Vi svetsade på förstärkningsduk och en av våra öljetter i motsatt hörn. Återigen så var det svårt att svetsa i lågprispresenningen på grund av dess uppblandade PVC.

Vår rigg fick dra i duken och öljetterna och denna gång var det kanske aningen mer motstånd, men det tog inte länge innan det sprack. Förstärkningsrepet kom ut eftersom vi klippt av det, men det spelar mindre roll om din presenning går sönder. Repet hjälper inte mycket om duken rivs sönder.

Slutsats

Duken är undermålig och öljetten sitter dåligt. Att kalla detta en "kraftig presenning" är fel. Detta är en billig presenning som inte håller måttet helt enkelt. En svetsad öljetter på en riktig PVC-presenning griper tag i duken eftersom den blir ett med duken. Den sitter stadigt på plats och klarar kraftig belastning.

Om du vill komma och göra tester och jämföra din egen produkt med våra så är du välkommen till oss här i Spånga. Vi bjuder på en kopp kaffe också! Ring oss innan på 08-502 150 00.

Öljett-test