NYTT DRAPERI MONTERAT
Draperi med siktruta, keder och kardborre monterat ute hos lagerkund i södra Stockholm
Klicka här för att se hur snyggt det blev!

 

Installation

Vi har här skrivit ihop lite generella tips för att hjälpa dig montera ditt runda poolskydd centrerat och snyggt. Det är bra att vara minst 2 personer och för större skydd 4 personer som hjälpas åt att placera och montera skyddet.

Exemplet visar ett skydd som har en udda form, men principen är densamma som för runda skydd. Förutsättningarna kanske ser annorlunda ut hos dig än i detta exempel och då kan du behöva tänka till och anpassa dessa förslag efter omständigheterna.

Stroppar


Tre olika sätt att fästa stroppen.

 

Steg 1


Skyddet blir tungt och svårhanterligt om det kommer upp mycket vatten på skyddet. För att undvika detta och för att hjälpa dig vid montering kan du lägga ut kraftiga frigolitplattor eller större flytleksaker på vattnet.

Tips: Låna våra frigolitplattor om du bor i Stockholm. Annars kostar de inte mycket i bygghandeln.

 

Steg 2


Sätt stroppar i skyddets alla öljetter. Lägg ut skyddet på frigolitplattorna så centrerat som möjligt. Sträck duken och passa in och klipp upp eventuell stegflik.

TIPS: När du passar in skyddet kan du fästa skyddet med rep i närliggande träd eller staket om du inte har någon som kan hjälpa dig.


 

 

Steg 3


Sträck skyddet hårt och håll skyddet centrerat och så det inte flyttar sig. Dra ut stroppen ordentligt. I hålet näst längst ut på stroppen markerar du fästpunkt för ditt fäste. Montera fästet. Repetera sedan för stroppen mitt emot.

Säkerhetsfäste = borra Ø 10 mm hål. Knopp = skruva fast.

 

Steg 4


Sedan spänner du duken på andra diagonalen. Kontrollera att skyddet är centrerat.

Sträck skyddet hårt och håll skyddet så det inte flyttar sig. Dra ut stroppen ordentligt. I hålet näst längst ut på stroppen markerar du fästpunkt för ditt fäste. Montera fästet. Repetera sedan för stroppen mitt emot.


 

Steg 5


Tillämpa samma metod på resterande fästen som du gjorde i steg 3 och steg 4. Dra hela tiden diagonalt.

 

Steg 6


Skyddet ska nu vara jämnt spänt och vara centrerat.

Om skyddet hänger eller sitter slappt, dra åt stropparna efter behov.