NYTT DRAPERI MONTERAT
Draperi med siktruta, keder och kardborre monterat ute hos lagerkund i södra Stockholm
Klicka här för att se hur snyggt det blev!

 

GeoBubble™-teknologin

GeoBubble™ är en innovativ värmeduk som använder sig av en bubbel-form som har tagits fram med vetenskapliga metoder för att öka livslängden på solfolien med upp till 25%.

Vetenskapen bakom GeoBubble™

Värmedukar till pooler är normalt utsatta för mycket ultravioletta (UV) strålar och kemikalier. GeoBubble™ är utvecklat för just denna miljö vilket gör att den klarar av dessa belastningar och därmed har en längre livslängd.

För att förstå vetenskapen bakom GeoBubble™ är det bra att se på den traditionella bubbelduken som används för värmetäckningar. Dessa material är vidareutvecklade från förpackningsindustrins klassiska bubbelplast som tillverkas i stora volymer, i låg kvalitet och tänkt att hålla en kort tid. Detta har fört med sig vissa svagheter så som tunt material i skarpa hörn och svaga punkter med hög belastning.

Tunna områden i bubblorna skapar svaga punkter som snabbt bryts ner av UV-strålar och kemikalier. Nedbrytningsprocessen snabbas upp av att dessa områden är under ständig belastning. Det resulterar i en skadad duk och i förlängningen ett obrukbart värmetäcke. Detta beror på svagheterna i den ursprungliga utformningen av bubbeldukar. Under tillverkningen tvingar gjutformen plastmaterialet att gå mot materialets naturliga flödesegenskaper. Detta gör att materialet töjs och förtunnas och skapar belastning i tyget.

GeoBubble™ har utformats för att råda bot på dessa belastningar vid gjutningen av bubbelprofilen. Den geometriska bubblan låter materialet formas utan att jobba mot plastens reologiska egenskaper vilket medför en mer jämn tjocklek vilket minskar belastningen i själva materialet.

Fördelar med GeoBubble™ och dess unika egenskaper:

 • Unik patenterad design med två bubblor sammanfogade med en midja.
 • Inga skarpa hörn som kan resultera i tunna eller svaga punkter.
 • Ingen belastning på grund av bubblornas mjuka form.
 • 50% tjockare än traditionella bubbeldukar.
 • Ökad motståndskraft mot UV-strålning och kemikalier.
 • Varför är formen på GeoBubble™ så stor?

  GeoBubble™ är mycket större i sin form för att klara av att luften i bubblan expanderar. Midjan gör bubblan tillräckligt stark för att kunna klara luft som expanderar utan att sträckas ut eller spricka vid högt tryck. Den stora ytan på bubblan gör även att den isolerar bättre och håller kvar värmen i poolen. Samtidigt så sugs duken fast på vattenytan och hålls kvar på vattenytan så att den inte blåser ur poolen.

  Vad är ett stabiliseringspaket?

  Ultraviolett (UV) strålning strålar ut från solen och tas delvis upp av jordens atmosfär. UV-ljus är skadligt, inte bara för människans hud, men även för många konstgjorda material, så som polyeten och andra plastprodukter. Om dessa material inte är behandlade mot UV blir de med tiden blekta och spröda på grund av att de utsatts för UV-ljus och kemikalier. UV-skydd måste blandas i materialet eftersom bubblans design i sig själv kan inte skydda värmeduken från att gå sönder. Tillsammans med leverantörer och samarbetspartners på universitet i Storbritannien har vi utvecklat det bästa skyddet mot UV och anti-oxidanter. I kombination med den unika utformningen på bubblan förlängs livslängden dramatiskt på värmedukarna genom att förbättra motståndskraften mot UV-ljus och kemikalier.

  Historien bakom utvecklingen av GeoBubble™

  Det tog över fem åt av forskning och utveckling i samarbete med London Metropolitan University och University of Brighton för att få fram den unika bubbeldesignen. Genom att sammanföra kunskaper från den akademiska världen och från industrin och genom gemensamma resurser har man tagit fram en högeffektiv produkt som är är i en klass för sig. Kort och gott kan man säga att GeoBubble™ är en helt ny era inom värmedukar för pooler som erbjuder både lång livslängd på produkten och maximerar avkastningen.

  “Designen på nya GeoBubble™ har utvecklats för att ge ökad fasthet åt formen och förlängd livslängd åt produkten. Detta har åstadkommits efter noggrann analys av formen, materialet och tillverkningsprocessen. Den slutliga formen på bubblan är tilltalande och har en jämnare väggtjocklek och avsevärt mindre intern belastning på materialet.”
  Dr Mathew Philip, The Polymer Centre, London Metropolitan University